Týká se GDPR i vaši organizace? Rozhodně ano!

Co je GDPR? Obecné nařízení o ochraně osobních údajů - General Data Protection Regulation neboli GDPR je nová revoluční legislativa Europské Unie, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

GDPR vstoupí v účinnost 25. 5. 2018

Zbývá vám:

GDPR se dotkne každého

GDPR se dotkne každého, kdo shromažďuje nebo zpracovává osobní údaje Evropanů, včetně společností a institucí mimo území EU, které působí na evropském trhu.

Nařízení míří na firmy, instituce i jednotlivce, kteří zacházejí s osobními údaji – zaměstnanců, zákazníků, klientů či dodavatelů, a to napříč segmenty a odvětvími. Zasáhne i ty, kteří sledují či analyzují chování uživatelů na webu, při používání aplikací nebo chytrých technologií. Cílem GDPR je chránit digitální práva občanů EU.

Sankce

V případě porušení, nezavedení či nepřipravenosti na nové nařízení hrozí povinným subjektům vysoké pokuty, které mohou být v mnoha případech až likvidační.

GDPR po vzoru předpisů na ochranu hospodářské soutěže zavádí několikanásobně vyšší pokuty, než jsme byli doposud zvyklí. Jejich maximální výše je 20.000.000 eur nebo 4 % z celkového ročního obratu společnosti (vyšší z obou možností).

5 kroků k zavedení GDPR na web

Co nás společně čeká v nejbližších týdnech:

calendar icon

LEDEN

1. Potvrzení všech služeb, návrh nové servisní smlouvy dle GDPR

calendar icon

ÚNOR - DUBEN

2. Specializovaný seminář pro weby o GDPR pro naše zákazníky

calendar icon

LEDEN

3. Audit vašeho projektu

calendar icon

ÚNOR

4. Aktualizace systému pagio

calendar icon

ÚNOR - KVĚTEN

5. Konkretní úpravy webu

My vás v tom nenecháme!

Sestavili jsme tým odborníků, kteří se specializují na GDPR pro weby. Právě testujeme nejnovější verzi našeho systému, který bude splňovat tuto přísnou legislativu. Připravujeme pro vás důležité informace a dokumenty tak, aby váš web byl i 26.5.2018 online.

Nařízení Evropského parlamentu (GDPR)

Nařízení Evropského parlamentu a rady EŮ 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracovávním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů

Stáhnout PDF STÁHNOUT PDF

Odpovědi k GDPR od Úřadu na ochranu osobních údajů

Úřad pro ochranu osobních údajů rozšířil rubriku nejčastějších otázek a odpovědí, na které je dotazován v souvislosti s Obecným nařízením GDPR. Nový okruh se týká internetových obchodů.

Stáhnout PDF INFORMACE

Eshop a CMS připraven na GDPR

pagioB2B, pagioESHOP, pagioDEALER a pagioCMS splňují směrnice GDPR. Tak pojďme do toho společně. Představte nám své vize a plány. A my vymyslíme, jak je uskutečnit. Od prvotního zadání až po plány na dlouhodobý rozvoj.

Kontaktujte nás

logo AGROBIOlogo HANDLOPEXlogo GARMINlogo O2logo SCOTTlogo MORAVIAlogo SINCLAIR
logo společnosti AVITOx