Blog

Navštívili jsme Laracon EU 2024

Minulý týden jsme se vydali do Amsterdamu, aby naše skupina seniorních PHP programátorů mohla navštívit Laracon EU, konající se 5. a 6. února 2024. Konference byla plná fascinujících přednášek, novinek a příležitostí pro networking. Jako návštěvníci jsme se nemohli dočkat, co všechno nového se dozvíme a koho nového potkáme.

Jedním z vrcholů pro nás bylo setkání s týmem za FrankenPHP. Naše diskuse se zaměřila na možnosti rozšíření jejich řešení o bezpečnostní vrstvy, což je pro nás klíčové, jelikož vyvíjíme řešení pro Enterprise E-commerce. Představili jsme jim naše návrhy na zlepšení, které by mohly značně posílit bezpečnost a nasazení jejich řešení do enterprise segmentu.

Spatie, jako vždy, předvedlo skvělou show. Jejich přednáška o Freekových 20ti nejoblíbenějších rozšířeních byla plná užitečných tipů a triků, které jsme se nemohli dočkat zpět v kanceláři vyzkoušet.

Marcel Pociot nás pak provedl světem PHP kódu a jeho parsování. Jeho přednáška byla nejen inspirativní, ale také nám otevřela oči v možnostech, jakým směrem můžeme rozšířit naše vlastní vývojové procesy a automatizaci v oblasti refaktoringu kódu.

Jedním z nejočekávanějších okamžiků konference bylo vydání ostré verze PHP Rector 1.0, které Tomáš Votruba provedl přímo na pódiu! Setkání s Tomášem na letišti po konferenci a možnost probrat s ním PHP Rector osobně bylo pro náš tým nezapomenutelným zážitkem.

Taylor Otwell, jak již bývá zvykem, představil novinky v Laravel 11, přičemž největší pozornost přitáhla zjednodušená adresářová struktura. Jako vývojáři, kteří s Laravel pracují už osm let, jsme byli nadšeni z této zásadní změny, která přichází po tak dlouhé době.

Laracon EU 2024 byl pro nás nesmírně obohacující zážitek. Nejenže jsme se dozvěděli o nejnovějších trendech a nejlepších praktikách v PHP a Laravel ekosystému, ale také jsme navázali nové kontakty, kamarádství ale i partnerství.

S nově nabytými znalostmi a inspirací se těšíme, až převedeme naši platformu Avager Business Platform na Laravel 11, ihned po jeho uvedení. Vývojářský svět se neustále vyvíjí, a my s ním chceme držet krok na cestě k poskytování nejlepších řešení našim klientům.

Tento web používá cookies, aby se vám s ním lépe pracovalo.